Mehhiko rannalt leiti kaheksa surnukeha

Copy
Leinaküünal. Pilt on illustreeriv.
Leinaküünal. Pilt on illustreeriv. Foto: Visionalmedia

Lõuna-Mehhiko rannast leiti surnuna kaheksa hiinlasest migranti, kelle paat oli ümber läinud, teatasid ametnikud laupäeval.

Seitse naist ja üks mees olid neljapäeval Mehhiko kodaniku juhitud paadis lahkunud Guatemala piiril Chiapase osariigis asuvast Tapachulast, lisas prokuratuur.

Oaxaca osariigi rand, kust reedel surnukehad avastati, asub marsruudi ääres, mida sageli kasutavad inimesed, kes üritavad jõuda USA-sse.

Üks migrantidest pääses õnnetusest eluga. Sellest, mis paati juhtinud mehhiklasega juhtus, pole teada antud.

Tuhanded dokumentideta migrandid, kes sageli põgenevad vägivalla ja vaesuse eest oma kodumaal, läbivad igal aastal Mehhiko, püüdes jõuda Ühendriikide piirini. Paljud on pärit Kesk-Ameerikast.

Ametlikel andmetel oli eelmisel aastal Mehhikot läbides kinni peetud migrantide seas ka Hiina, India ja Usbekistani ning teiste Ameerikast kaugemate riikide kodanikke.

Kasvav migrantide arv on üle rahvastanud Mehhiko immigratsioonirajatised ja varjupaigad, samas kui USA-s on valitsus aina suurema surve all võidelda ebaseadusliku rändega, mis on USA presidendivalimiste kampaania keskne teema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles