VIDEO Indoneesia tuletõrjujatel õnnestus kustutada põleng Jakarta laskemoonalaos (1)

Uuendatud 31. märts 2024, 11:21
Copy
Tuletõrjujad lahkumas pärast põlengu kustutamist Indoneesia pealinna lähedal asuvas laskemoonalaos.
Tuletõrjujad lahkumas pärast põlengu kustutamist Indoneesia pealinna lähedal asuvas laskemoonalaos. Foto: Bagus Saragih / AFP / Scanpix

Indoneesia tuletõrjujatel õnnestus pärast mitmeid plahvatusi kustutada põleng, mis tegi maatasa pealinna lähedal asuva laskemoonalao, ütles pühapäeval üks ohvitseridest.

Esimene plahvatus kärgatas laupäeval kella 18 paiku kohaliku aja järgi Jakarta lähedal asuvas sõjaväekompleksis aegunud laskemoona hoiustamiseks kasutatud laos.

Kohale saadeti 27 tuletõrjeautot ja tuletõrjujail õnnestus põleng kustutada pühapäeval kella 3.45-ks.

«Võime kinnitada, et tulekahju on kustutatud, kuid me jätkame praegu veel jahutamisprotsessi, et ennetada uute põlengute tekkimise võimalust,» ütles Jakarta linna sõjaväeülem Mohamad Hasan pressikonverentsil.

«Jumalale tänu, siiani pole hukkunuid olnud,» ütles ta.

Ametivõimud evakueerisid läheduses olevad elanikud ohutumatesse piirkondadesse, kuid Hasani sõnul on enamik inimesi juba koju naasnud.

Ta ütles, et sõjaväelased on saanud teateid võimalikust mürskude lendamisest ümbruskonda ning kutsus inimesi üles võõraid objekte mitte puutuma, lisades, et sõjaväelased otsivad potentsiaalselt ohtlikke materjale.

Sõjaväeülema sõnul polnud laos elektrit ning plahvatuse võis põhjustada ebastabiilne aegunud laskemoon.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles