SATELLIIDIPILDID Venemaa paigutab Soome piiri äärde üha rohkem strateegilisi pommitajaid (5)

Postimees
Copy
Pommituslennuk Tu-95 Venemaa kaitseministeeriumi veebruaris avaldatud fotol. Pildil on õhusõiduk väidetavalt treeninglennul täpsustamata kohas.
Pommituslennuk Tu-95 Venemaa kaitseministeeriumi veebruaris avaldatud fotol. Pildil on õhusõiduk väidetavalt treeninglennul täpsustamata kohas. Foto: Venemaa kaitseministeeriumi pressiteenistus / AP / Scanpix

Ajalehe Helsingin Sanomat käsutuses olevad kvaliteetsed satelliidipildid näitavad, et alates läinud sügisest on Venemaa koondanud Soome idapiiri lähistele Olenja baasi üha rohkem õhusõidukeid ning 17. märtsi seisuga paiknes seal ligi 60 lennukit ja helikopterit.

Lehe andmeil oli oktoobris Olenjas ligi 50 sõjaväe õhusõidukit, neist enamik – nagu praegugi – Tu-95 ja Tu-22M pommituslennukid.

Murmanski oblastis asuval Olenja lennuväljal oli enne Venemaa täiemahulise sõja algust Ukrainas üsna vähe tegevust, kuid viimase kahe aastaga on sellest saanud Kremli jaoks üks kõige tähtsamaid õhuväebaase. Vene lennukid on hakanud Olenjast tegema rünnaklende Ukrainasse.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles