KAHTLUSTUS Leedu eurosaadik pettis libatöötajat palgates välja pool miljonit eurot

Copy
Kuigi kahtlusalust eurosaadikut pole ametlikult nimetatud, on ilmselt tegemist Viktor Uspaskichiga, sest Leedu Tööerakonnal pole Euroopa Parlamendis ühtegi liiget peale tema.
Kuigi kahtlusalust eurosaadikut pole ametlikult nimetatud, on ilmselt tegemist Viktor Uspaskichiga, sest Leedu Tööerakonnal pole Euroopa Parlamendis ühtegi liiget peale tema. Foto: Rokas Lukosevicius / 15min.lt / Scanpix

Leedu Tööerakonna eurosaadikul lasub kahtlus, et ta riisus libaassistenti palgates Euroopa Parlamendilt rohkem kui pool miljonit eurot. Kuigi uurimise alla sattunud poliitiku nime pole ametlikult avalikustatud, on Tööerakonna ainus esindaja europarlamendis partei asutaja ja endine juht Viktor Uspaskich.

Juhtumiga seoses otsis Leedu finantskuritegude uurimisteenistus (FNTT) sel nädalal läbi Tööerakonna kontori, vahendas avalik-õiguslik ringhääling LRT.

Tööerakonna praegune juht, Leedu seimi asespiiker Andrius Mazuronis ütles varem, et uurimine puudutab partei endist juhtkonda Euroopa Parlamendis.

FNTT uurimise keskmes on Leedu eurosaadiku endine assistent, kelle puhul on kahtlus, et ta ei teinud mingit tööd ja oli palgatud vaid selleks, et saada kätte palgaraha ja töötutoetused. Pettus pandi väidetavalt toime aastatel 2014–2020. Ametivõimude andmeil on praegu kahtlustus esitatud ühele inimesele.

Uurimisteenistuse teatel otsisid nad selle nädala teispäevast kuni neljapäevani lisaks Tööerakonna ruumidele Vilniuses läbi ka kahtlustatavate kodud ja kontorid. Samuti on üle kuulatud tunnistajad ja võimalikud kahtlusalused.

Uurimist juhib Euroopa prokuratuuri Leedu esindus ning seda viib FNTT kõrval läbi Euroopa Pettustevastane Amet (OLAF).

Mazuronis väitis pärast partei ruumide läbiotsimist kesknädalal, et uurimisel pole mingit pistmist kellegagi erakonna praegusest juhtkonnast või ühegi isikuga, kellel oleks parteis mingi ametlik positsioon, vahendas BNS.

Ka tema ei nimetanud Uspaskichi, kuid andis mõista, et uurimine on seotud viimase tegevusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles