VIDEO Iisraelis kogub hoogu uus Netanyahu võimult lahkumist nõudvate protestide laine (1)

Postimees
Copy
Hamasi pantvangide lähedased ja valitsusvastased protestijad eile peaminister Benjamin Netanyahu vastasel meeleavaldusel Tel Avivis.
Hamasi pantvangide lähedased ja valitsusvastased protestijad eile peaminister Benjamin Netanyahu vastasel meeleavaldusel Tel Avivis. Foto: ABIR SULTAN / EPA / Scanpix

Pärast seda kui eile õhtul toimusid mitmel pool Iisraelis peaminister Benjamin Netanyahu ametist lahkumist nõudvad marsid, millega ühinesid ka Hamasi käes pantvangis olevate inimeste lähedased, kogunevad täna Jeruusalemma parlamendi ette laagrisse meeleavaldajad, kes kavatsevad sinna jääda kuni kevadistungjärgu lõpuni.

Eile õhtul Tel Avivis, Jeruusalemmas, Haifas, Be’er Shevas, Caesareas ja teistes linnades tänavale tulnud meeleavaldajad nõudsid Gazas pantvangis hoitavate iisraellaste vabastamist ja heitsid peaministrile ette, et ta on takistus nende koju pääsemise teel, vahendas The Guardian. Jeruusalemmas kogunesid sajad protestijad Netanyahu kodu juurde.

Hamasi 7. oktoobri terrorirünnaku käigus röövitud 19-aastase Liri Elbagi ema Shira Elbag kutsus Tel Avivi rahvakogunemisel iisraeli elanikke avaldama Netanyahule survet. «On tulnud aeg astuda välja ning võidelda ükskõiksuse vastu ja elu nimel,» vahendas uudisteagentuur AFP naise sõnu. «Ma palun teil tulla koos meiega tänavatele ja laskem kõlada ühisel ja selgel häälel: «Tooge nad kohe koju!»»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles