Saksamaa loomaaiast varastati üliharuldane ahv

Deutsche Welle
Copy
Makaagid lihavõttemunade otsimisretkel Saksamaa Gelsenkircheni loomaaias 27. märtsil 2024. a.
Makaagid lihavõttemunade otsimisretkel Saksamaa Gelsenkircheni loomaaias 27. märtsil 2024. a. Foto: Jana Rodenbusch / REUTERS / SCANPIX

Ida-Saksamaal asuvast Leipzigi loomaaiast rööviti üks ohustatud liikide nimekirja kuuluv ahv, vahendas Deutsche Welle täna.

Lõvisabaga makaak on haruldane liik. Ahv jäi kadunuks ja loomaaia videojäljed näitavad, kuidas tundmatud inimesed pressisid ennast tema aedikusse. Nüüd on loomaaia turvameetmeid suurendatud ja politsei asus asja uurima.

«Meil on selged märgid, mis näitavad, et tegemist on sissemurdmisega,» teatas loomaaed eile avalikult. Makaakide aedikut kontrolliti lihavõttepühade ajal ja siis märgati juba, et ühte lõvisabaga looma oma puuris ei olnud.

Tõenäoliselt kasutasid röövlid püüniseid, kirjutas Deutsche Welle. Taga otsitakse 15-aastast emast makaaki Rumat. Lõvisaba makaagid muudab üliharuldaseks nende sabaots, mille lõpus on lõvide sabadele sarnanev tutt.

Maha jäeti 12-aastane isane makaak, kes loomaaia sõnul röövretke ajal õnneks viga ei saanud ja istus üksinda puuris.

«Isane makaak Yenur igatseb oma partneri järele, sest ahvid on sotsiaalselt aktiivsed elusolendid,» vahendas loomaaia kommentaari Bild.

Lõvisaba makaak kasutab suhtlemisel sõnumite edastamiseks ligi 17 erinevat häälitsust ja kehakeele märki, kirjutas Deutsche Welle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles