Riias jooksis politsei maha Putinit ülistanud purjus nooruki

BNS
Copy
Läti politsei tööhoos 1. mail 2020. a.
Läti politsei tööhoos 1. mail 2020. a. Foto: GINTS IVUSKANS / AFP / SCANPIX

Riias peeti kinni sõjakuritegusid ja Vene režiimi juhti Vladimir Putinit ülistanud purjus nooruk, teatas politsei täna agentuurile LETA.

Politsei alustas möödunud nädala lõpus kriminaalmenetlust 2002. aastal sündinud noormehe suhtes, kes ülistas 28. märtsil Riia vanalinnas sõjalist kallaletungi Ukrainale ja Vladimir Putinit.

Noormees karjus ründaval toonil venekeelseid hüüdlauseid, mis ülistasid sõjakuritegusid ja Vene diktaatorit Vladimir Putinit, mõistes, et tema sõnu kuulevad nii Riia munitsipaalpolitsei töötajad kui ka möödujad.

Noormees oli alkoholijoobes.

Juhtunu kohta teate saanud politsei pidas noormehe kinni ja paigutas lühiajalise kinnipidamise kohta.

Järgmisel päeval, 29. märtsil tunnistati noormees kahtlustatavaks ning politsei palus Riia linnakohtul ta vahi alla võtta, mida ka tehti. Noormees ei ole varem politsei tähelepanu alla sattunud.

Juhtunu kohta algatati kriminaalmenetlus kriminaalseadustiku lõike alusel, mis käsitleb inimsusevastase, rahuvastase või sõjakuriteo avalikku ülistamist ja õigustamist.

Sellise kuriteo eest karistatakse vangistusega kuni viie aastani või lühiajalise vangistusega või kriminaalhooldusega või üldkasuliku tööga või rahatrahviga.

Politsei teeb teiste Läti julgeolekuasutustega tihedat koostööd ning tuletab meelde, et igasugune sõjalise kallaletungi ülistamine või sõjakuritegude õigustamine ei ole lubatud ning politsei astub sellistele ilmingutele otsustavalt vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles