POSTIMEES UKRAINAS Karm meeste puudus Ukraina vägedes: viis meest kaitsevad 30 mehe asemel (12)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Ukraina 80. dessantbrigaadi õhutõrjeüksuse sõduri Juri (35) otsib kuulipildujaga taevast Vene droone. Foto tehtud Bahmuti suunal Tšassiv Jari linna lähedal.
Ukraina 80. dessantbrigaadi õhutõrjeüksuse sõduri Juri (35) otsib kuulipildujaga taevast Vene droone. Foto tehtud Bahmuti suunal Tšassiv Jari linna lähedal. Foto: Jaanus Piirsalu

Sõdurite puudus on rindel võitlevates Ukraina üksustes juba väga ohtlikult suur. See on olulisim järeldus Postimehe kohtumistest Ukraina brigaadidega.

Ka suurtükkide mürsupuudusega on olukord ainult hullemaks läinud. Seda kõike arvestades on Ukraina armee taganemine idarindel paratamatu. Praeguses seisus on ukrainlaste jaoks see juba saavutus, kui taganemine toimub aeglaselt ja nii, et hoida ära Vene üksuste sügav läbimurre rindest.

«Olukord on stabiilselt halb, aga mitte kriitiline,» ütles olukorra kohta oma rindelõigus 93. mehhaniseeritud brigaadi staabiülem polkovnik Oleksandr Slipko intervjuus Postimehele. Tegemist on Ukraina ühe suurima ja tuntuima brigaadiga, mis sõdib juba 15 kuud järjest Bahmuti suunal.

«Ma ei näe praegu ohtu, et Vene armee suudab kuskilt rindest läbi murda. Me võime veel kaua vastu pidada,» väitis Slipko, kes on Ukraina maavägede üks noorimaid polkovnikuid. Slipko sai polkovnikuks aasta tagasi 33-aastaselt.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles