Ukraina väitel hävis võimsas droonirünnakus kuus Vene sõjalennukit (2)

Copy
Vene ründelennuk Su 34.
Vene ründelennuk Su 34. Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA / Scanpix

Ukraina korraldas droonirünnaku Vene lennuväljale, mille käigus hävitasid nad kuus lennukit ja vigastasid kaheksat, vahendas The Kyiv Independent täna.

Täna öösel toimunud rünnaku Venemaal Rostovi oblastis asuva Morozovski lennubaasile korraldas Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) koostöös Ukraina sõjaväega, ütlesid asjaga kursis olevad allikad The Kyiv Independentile.

Ühe allika sõnul olid lennuväljal pommitajad ja ründelennukid Su-24, Su-24M ja Su-34, millega Venemaa ründab Ukraina sõjaväe positsiooni rindel ja Ukraina lahingujoone lähedasi linnu.

Väidetavalt hävitati vähemalt kuus sõjalennukit ja veel kaheksat kahjustati. Lisaks sai umbes 20 Vene sõdurit surma või haavata, ütles allikas The Kiev Independentile.

«See on oluline erioperatsioon, mis vähendab märgatavalt Vene vägede lahinguvõimet,» kommenteeris allikas toimunut Ukraina väljaandele.

Varem teatas Venemaa ulatuslikust Ukraina droonirünnakust Venemaa erinevate piirkondade vastu, väites, et lasi alla Ukrainast teele saadetud 53 drooni.

Venemaa kaitseministeerium väitis, et enamik droonidest – 44 – tulistati alla Rostovi oblasti kohal, kus asub Morozovski lennubaas. Varem ilmusid Telegrami kanalites väited, et lennubaasi lähedal on kuulda võimsaid plahvatusi.

Veel kuus drooni suutis Venemaa õhutõrje väidetavalt alla võtta Krasnodari oblastis ja veel ühe Kurski, Saratovi ja Belgorodi oblastis, väitis Venemaa kaitseministeerium.

«Öösel ja 5. aprilli hommikul üritas Kiievi režiim droonidega sooritada mitmeid terrorirünnakuid, mis nurjati,» väitis Venemaa kaitseministeerium, lisades, et 44 drooni lasti alla või tõkestati Rostovi oblastis ja ülejäänud mujal Venemaal.

Ukraina piiri lähedal Doni-äärses Rostovis asub Venemaa Ukraina sõja peastaap ja seal paikneb ka palju sõjaväerajatisi.

Droonidega võeti sihikule ka Belgorodi ja Kurski oblast ning Saratov ja Krasnodar.

Saratovi kuberneri teatel rünnati piirist 500 kilomeetri kaugusel asuvat Engelsi linna, mille suurt sõjalennuvälja on rünnakud varem tabanud. Ukraina allikate teatel sai ka Engelsi lennuväli tabamuse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles