KÄSI PESEB KÄTT? Von der Leyen andis 18 000-eurose kuupalgaga euroameti parteikaaslasele

Postimees
Copy
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen täna Brüsselis pressikonverentsil.
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen täna Brüsselis pressikonverentsil. Foto: Johanna Geron / REUTERS / Scanpix

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen on kriitikalaviini alla, kuna andis Euroopa Parlamendi valimiste lävepakul tulusa töökoha oma parteikaaslasele Saksamaa Kristlik-Demokraatlikus Liidus (CDU) , mis siis et väidetavalt oli samasse ametisse ka pädevamaid kandidaate.

Teiste seas on näiteks ELi välispoliitika kõrge esindaja, Hispaania sots Josep Borrell ja Prantsusmaa liberaal, siseturu volinik Thierry Breton esitanud von der Leyenile kirjaliku kaebuse seoses eurosaadiku Markus Pieperi nimetamisega väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete erisaadikuks. Nende hinnangul on Saksa poliitiku ametisse panek «tõstatanud küsimusi nimetamisprotsessi läbipaistvusest ja erapooletusest», vahendas The Guardian.

Pahameelt on väljendanud ka von der Leyeniga eelseisvatel valimistel järgimise Euroopa Komisjoni juhi kohale konkureeriv Luksemburgi sotsiaaldemokraat, praegune tööhõive ja sotsiaalõiguste volinik Nicolas Schmit ja itaallasest majandusvolinik, sotsiaaldmeokraat Paolo Gentiloni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles