VIDEO Mitmel pool Venemaal on vee all üle 10 000 elumaja

Copy
Üleujutatud Orski linna tänav.
Üleujutatud Orski linna tänav. Foto: IMAGO / Vladimir Astapkovich / Sputnik / Scanpix

Venemaa teatas esmaspäeval, et Uuralis, Volga piirkonnas ja Lääne-Siberis on üleujutuste tõttu vee all üle 10 000 elumaja, päästeteenistused evakueerivad suurlinnadest inimesi.

«Siberis, Privolžjes ja Kesk-Venemaal on oodata õhutemperatuuri tõusu, kiiret lumesulamist ja jõgede veetaseme tõusu. Üle on ujutatud üle 10 400 elumaja,» teatas Vene eriolukordade ministeerium sotsiaalmeedias.

Pühapäeval kuulutas Venemaa välja föderaalse eriolukorra Orenburgi oblastis, kus Uurali jõgi ujutas pärast tammi purunemist üle suure osa Orski linnast ning on kerkimas ohtlikule tasemele ka oblastikeskuses Orenburgis. Oblastivõimude teatel on Uurali jõe veetase Orskis üheksa sentimeetri võrra alanenud, kuid 550 000 elanikuga Orenburgi linnas on jõe veetase tõusmas ohtlikule tasemele.

«Orenburgis on vesi tõusnud ühe päevaga 16 sentimeetri võrra, 872 sentimeetrini,» teatas oblastivalitsus. Orenburgi linnapea Sergei Salmin hoiatas ajakirjanduse teatel enneolematute üleujutuste eest ning ütles, et võimud valmistuvad inimeste sundevakueerimiseks.

Vene ilmateenistuse Rosgidromet prognoosi järgi saavutab veetaseme tõus Orenburgi linnas kõrgpunkti kolmapäeval, kui mitut linnaosa ähvardab üleujutus.

Võimud on hoiatanud veetaseme vältimatu tõusu eest ka Siberis Tjumeni ja Kurgani piirkonnas, kus Toboli jõe veetase kerkib. Kasahstani piiri lähedal asuva 300 000 elanikuga Kurgani linna võimud teatasid, et on alustanud ennetavat evakueerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles