ÜLEVAADE Iisrael kavandab vägede väljatõmbamisega Gazas järgmist käiku

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Palestiinlased Khan Younise linnas pärast Iisraeli relvajõudude lahkumist. FOTO: Ahmed Zakot/Reuters/Scanpix
Palestiinlased Khan Younise linnas pärast Iisraeli relvajõudude lahkumist. FOTO: Ahmed Zakot/Reuters/Scanpix Foto: Ahmed Zakot/Reuters/Scanpix

Iisraeli sõjaväe otsus vähendada vägede kohalolu Gaza sektoris märgib vahepausi enne keeruliste otsuste langetamist Hamasi viimaseks pelgupaigaks saanud Rafah’ linna ründamise kohta.

Pühapäeval teatas juudiriigi armee ootamatult, et viis kõik oma üksused välja Khan Younise linnast, mis tähendab, et Gaza sektori lõunaosas enam Iisraeli sõdureid ei ole.

«Iisraeli kaitseväe 98. erivägede diviis lõpetas 7. aprillil missiooni Khan Younises. Diviis lahkus Gaza sektorist, et valmistuda tulevasteks operatsioonideks,» ütles relvajõudude esindaja avalduses.

Palestiinlaste enklaavi on jäänud seega ainult Nahali jalaväebrigaad, mis tegutseb Gaza kesk- ja põhjaosa eraldavas koridoris. Iisraeli ametnikud rõhutasid, et sõjaväe kohalolu säilitamine on vajalik «tegevusvabaduse ja täpsete luurel põhinevate operatsioonide teostamise võimekuse säilitamiseks», vahendab New York Times.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles