KETSISKANDAAL Briti peaminister palus vabandust «lahedate» Adidase tossude maine rikkumise eest

Postimees
Copy
Briti peaminister Rishi Sunak külastamas eelmisel nädalal kriketiväljakut Lõuna-Londonis.
Briti peaminister Rishi Sunak külastamas eelmisel nädalal kriketiväljakut Lõuna-Londonis. Foto: Henry Nicholls / AFP / Scanpix

Ühendriigi peaminister Rishi Sunak palus vabandust kõigi moeteadlike brittide ees, kelle silmis tema otsus kanda veebiintervjuu ajal selle hooaja menujalatsiks ristitud Adidase Samba tossumudelit röövis jalavarjude «laheda» maine.

Sunak põhjustas tõelise trendiskandaali, kui avaldas eelmisel nädalal Instagramis videointervjuu, milles ta selgitab oma maksupoliitikat. Kära põhjuseks polnud aga sugugi mitte see, mida Sunak ütles, vaid asjaolu, et valge särgi, tumesiniste pükste ja mustade sokkide juures kandis ta halli-, valge- ja mustakirjusid Adidase tosse.

Pärast seada teatas hulk inimesi sotsiaalmeedias, et nüüd ei jää neil muud üle, kui oma Adidase Samba tossud müüki panna, sest Sunak on need jäädavalt fännide jaoks ära rikkunud, vahendas The Guardian.

Meesteajakirja GQ Briti väljaanne kirjutas, et «üritades esitleda end noore ja vingena, võttis Rishi Sunak käiku igavesti laheda tossu ja rikkus selle ära kõigi jaoks». Jalanõude ajalugu uuriv Elizabeth Semmelhack ütles aga ajalehele The Times, et Sunak võis anda retrotossudele «surmahoobi». Nii mõnigi väljaanne tormas aga kohe koostama nimekirja teistest trendikatest jalavarjudest, mida kanda Adidase Samba asemel.

Täna LBC Radio eetris võttis Briti peaminister tossuskandaali lõpuks jutuks.

«Ma palun Samba kogukonna ees kõigiti vabandust,» lausus Sunak, kes enda väitel on Adidase tossude suur fänn.

«Aga enda kaitseks ütleks ma, et olen kandnud Adidase tosse, sealhulgas Samabasid – ja tegelikult ka teisi – palju, palju aastaid. Esimese paari – minu esimese paari lahedaid Adidase tosse – hankis vend mulle palju-palju aastaid tagasi jõulukingiks. Alates sellest pole ma meelt muutnud. Nii et ma olen olnud pikaajaline pühendunu,» lisas Sunak.

Varem on avalikkuses arutelu põhjustanud Sunaki väidetavalt kahtlaselt lühikesed püksisääred, vahendas Sky News. Samuti mõnitati peaministrit mullu internetis näiliselt väga suurte nöörsaabaste pärast, mida ta kandis, kui pidas migrandipaatide tõkestamist käsitlenud kõnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles