ÜLEVAADE Läti ekspeaminister laristas eralendudega üle poole miljoni euro (3)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Läti peaminister Evika Siliņa peab tegelema eelmise valitsusjuhi ja välisministri Krišjānis Kariņši röögatult kallite välisreisidega.
Läti peaminister Evika Siliņa peab tegelema eelmise valitsusjuhi ja välisministri Krišjānis Kariņši röögatult kallite välisreisidega. Foto: Zane Bitere/LETA/Scanpix

Läti riigikontroll avastas endise peaministri Krišjānis Kariņši välisreise kontrollides üle poole miljoni euro väärtuses ebavajalikke kulutusi nii Läti riigi kui ka Euroopa Liidu eelarvest.

Riigikontrolli eile avaldatud auditist selgus, et aastatel 2021–2023 kulutati riigieelarvest valitsusjuhi eralennukitega välissõitudeks kokku 613 830 eurot. Jõuti järeldusele, et kaasnenud reisikulud olid vähemalt 221 566 euro võrra suuremad sellest, kui oleks seaduses ette nähtud kululimiitide järgimisel olnud. Seega peeti tekkinud täiendavat kulu riigieelarvest ebaseaduslikuks.

Samuti peeti majanduslikult otstarbetuks 323 688 euro väärtuses kulusid Euroopa Liidu eelarvest, mis on seotud lendamisega Euroopa Ülemkogu kohtumistele. Riigikontroll nentis, et peaministri 14 reisist Euroopa Liidu valitsusjuhtide kohtumisele oli 11 korral võimalik lennata ka kommertsliini lendudega. Kokku läksid erilennud Brüsselisse maksma 568 331 eurot. Koos Euroopa Liidu kaetavate kuludega oli Kariņši delegatsiooni kulutatud summa 1,36 miljonit eurot.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles