Venemaa mõistis hukka Buti vangimõistmise

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor But.
Viktor But. Foto: SCANPIX

Venemaa taunis Ühendriikide kohtu otsust mõista venelasest relvaärimees Viktor But 25 aastaks vangi ebaseadusliku relvaäri ja USA kodanike tapmiskatse eest.

«Venemaa välisministeerium peab USA kohtu otsust mõista Viktor But 25 aastaks vangi alusetuks ja erapoolikuks,» märkis välisministeerium, kinnitades, et teeb kõik selleks, et 45-aastane But saaks tagasi kodumaale naasta, vahendas uudisteagentuur AFP.

Ministeeriumi hinnangul polnud Buti vastu piisavalt tõendeid, leides, et tegu on poliitilise otsusega. Ka kinnitas välisministeerium, et Buti juhtum on Venemaa jaoks suhetes Ühendriikidega üks peamisi prioriteete.  

Venemaa riigiduuma väliskomisjoni esimehe Aleksei Puškovi arvates pole But kuritegu sooritanud. Ka süüdistas Puškov Ühendriike Venemaa-vastasuses, kutsudes Washingtoni Buti Venemaale välja andma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles