Viktor Buti abikaasa: kohtuotsus tähendab meile võitu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alla But.
Alla But. Foto: SCANPIX

Eile USA kohtus ebaseadusliku relvaäri ja USA kodanike tapmiskatse eest 25 aastaks vangi mõistetud Viktor Buti abikaasa Alla But peab kohtuotsust võiduks.

«Karistus, mille nad täna (eile - toim) Viktorile mõistsid, on ilmselge kinnitus süüdistajate järelduste ja argumentide läbikukkumisest,» leidis Alla But uudisteagentuuri AFP vahendusel. «Ma pean seda Viktori ja tema kaitsjate võiduks.»

Viktor But end kohtus süüdi ei tunnistanud ja tema kaitsjate sõnul kaebavad nad New Yorgi föderaalkohtu otsuse edasi. Täna Vene ajalehes Izvestia avaldatud intervjuus nimetas But kohtuprotsessi farsiks, kuid arvas, et nende apellatsioon poleks edukas.

«Kohus minu üle on tõeline farss, tragikomöödia, mis on võtnud absurdse mõõtme,» lisas But paar tundi enne süüdimõistmist antud intervjuus. «Isegi 25-aastasne miinimumkaristus, mille kohtunik saab määrata, on võrdne eluaegse karistusega. Ma olen ikkagi 45-aastane,» märkis But.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles