INTERVJUU Marshall Fundi ekspert: Kongressi liikmed kordavad Vene jutupunkte (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Mõttekoja German Marshall Fund vanemteadur Bret Schaferi sõnul kipume unustama, et Vene ja Hiina propaganda peamine sihtmärk on Vene ja Hiina publik.
Mõttekoja German Marshall Fund vanemteadur Bret Schaferi sõnul kipume unustama, et Vene ja Hiina propaganda peamine sihtmärk on Vene ja Hiina publik. Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa ja Hiina on alustanud koostööd infooperatsioonide vallas, mille keskmes on kahe autoritaarse riigi jagatud läänevastasus.

Osa Kremli jutupunktidest on juba jõudnud ka Ameerika Ühendriikide rahvasaadikute suhu, eriti mis puutub Ukraina sõjalist toetamist, rääkis mõttekoja German Marshall Fund vanemteadur Bret Schafer Postimehele.

Eelmisel nädalal teatas esindajatekoja luurekomitee esimees Mike Turner, et Vene propaganda on levinud Kongressi ja mõned vabariiklased kordavad Kongressi saalis Vene desinformatsiooni, eriti mis puudutab Ukrainat. Kui tõsine olukord tegelikult on?

Ma ütleks alustuseks, et keeruline on alati täpselt öelda, kas tegu on Vene propagandaga või sellega, et venelased kordavad isolatsionistlikke sõnumeid, mis tulevad Ühendriikidest. Tegu on teatud mõttes üksteiselt narratiivide laenamisega.

Kui me analüüsisime mõningaid kongresmenide kommentaare Ukraina teemal, siis liikmete seas on toetus Ukrainale üsna tugev. Isegi Vabariikliku Partei seas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles