Prantsusmaa kardab islamistide kättemaksu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohammed Merah
Mohammed Merah Foto: SCANPIX

Prantsuse siseministri Claude Guéanti sõnul võivad islamistid möödunud kuul haarangu käigus tapetud Mohamed Merah´ eest kätte maksta.

Minister kutsus inimesi üles valsusele ja tähelepanelikkusele, kuna tema sõnul on islamirühmitused aktiviseerunud ning soovivad Edela-Prantsusmaal Toulouse´is seitse inimest tapnud Merah´ eest kätte maksta.

Guéant juhtis tähelepanu ka eile toimunud rünnakule, kui Pariisi eeslinnas Grignys tapeti oma kodus 47-aastane Alžeeria päritolu naine ning kurjategija põgenes sündmuskohalt mootorrolleril. Ka Merah kasutas pärast tapatööd põgenemiseks mootorrollerit.

Prantsuse politsei hinnangul sarnaneb rünnak Pariisi eeslinnas mitmete pealinnas viimase viie kuu jooksul aset leidnud tulistamisjuhtumitega, mistõttu kardetakse, et pealinna ümbruses tegutseb sarimõrvar.

Möödunud kuul tapeti Ris-Orangis sama tüüpi relvaga 81-aastane mees, sarnased rünnakud toimusid veebruaris ja novembris ka lähedalasuvas Juvisy-sur-Orges, kus tapeti kaks inimest.

Guéant lubas uudisteagentuuri AFP vahendusel, et kurjategija tabatakse ja tema üle mõistetakse kohut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles