Sõrskõi: Venemaa on oma vägedele andnud korralduse vallutada Tšassiv Jar 9. maiks

Copy
Ukraina tank tulistamas venelaste positsioonide pihta Tšassiv Jaris 29. veebruaril 2024. aastal.
Ukraina tank tulistamas venelaste positsioonide pihta Tšassiv Jaris 29. veebruaril 2024. aastal. Foto: Efrem Lukatsky / AP / Scanpix

Ukraina relvajõudude ülemjuhataja Oleksandr Sõrskõi teatas, et Vene vägedele on antud korraldused vallutada Tšassiv Jari linn enne 9. maid. Tšassiv Jari eest võitleva pataljoni komandöri sõnul võideldakse linna lähistel iga maja ja iga tänava eest, vahendab Unian.

Ta märkis, et vaenlane koondab oma jõupingutusi, et murda Ukraina kaitsevõime Bahmutist lääne pool, jõuda Siverski Donets-Donbassi kanalini, vallutada Tšassiv Jari linn ja luua tingimused edasiseks edasiliikumiseks Kramatorski poole.

«Vaenlase plaanide elluviimist takistab meie brigaadide kangelaslik kaitse, mis sõna otseses mõttes on end kaevanud maa sisse, et hoida tagasi vaenlase igapäevaseid rünnakuid. Kasutades arvulist ülekaalu ja erinevaid motivatsioonitegureid, sealhulgas hukkamist, jõudsid eraldi vaenlase jalaväegrupid Novõi naabrusesse, kuid hävitati kamikaze-droonide löökide ja suurtükitulega. Samal ajal on oht endiselt kiireloomuline, arvestades, et Venemaa kõrgeim sõjaline juhtkond on andnud oma vägedele ülesande hõivata Tšassiv Jari enne 9. maid,» kirjutas Sõrskõi Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles