ENPA täiskogu arutab Vene poliitvangi Kara-Murza olukorda (1)

BNS
Copy
Venemaa opositsioonipoliitik Vladimir Kara-Murza (sünd 1981) 2019 oktoobris Varssavis. Kara-Murzad mürgitati kahel korral 2015. aastal ja 2017. aastal, nähtavasti Novitšokiga, kuid ta jäi ellu. 17. aprillil 2023 mõistis Vene kohus ta süüdi riigireetmises ja Vene relvajõudude kohta valeteabe levitamises ja määras karistuseks 25 aastat vangistust range režiimiga koloonias.
Venemaa opositsioonipoliitik Vladimir Kara-Murza (sünd 1981) 2019 oktoobris Varssavis. Kara-Murzad mürgitati kahel korral 2015. aastal ja 2017. aastal, nähtavasti Novitšokiga, kuid ta jäi ellu. 17. aprillil 2023 mõistis Vene kohus ta süüdi riigireetmises ja Vene relvajõudude kohta valeteabe levitamises ja määras karistuseks 25 aastat vangistust range režiimiga koloonias. Foto: Andres Herkel

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni liikmed Aleksei Jevgrafov, Eerik-Niiles Kross, Tõnis Lukas ja Reili Rand osalevad esmaspäeval algaval ENPA kevadsessiooni töös Strasbourgis, kus soovitakse arutada Vene poliitvangi Vladimir Kara-Murza kinnipidamist ja sanktsioonide kehtestamist tema alusetu süüdimõistmise ja vangistamisega seotud isikutele.

Eerik-Niiles Kross esitleb kolmapäeval assambleele õigusasjade ja inimõiguste komitee raportit ettepanekuga kehtestada sanktsioonid nn Kara-Murza nimekirjas olevatele isikutele.

Kross toob raportis välja, et aasta tagasi Ukraina sõja kritiseerimise ja Magnitski akti toetamise eest 25 aastaks vangi mõistetud Kara-Murzale on määratud eriti rasked vanglatingimused, mis seavad tõsisesse ohtu tema elu ja tervise. «Aleksei Navalnõi veebruarikuine traagiline surm vanglas rõhutab veelgi vajadust tagada Vladimir Kara-Murza vabanemine,» toonitas Kross.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles