Venemaa uueks NATO-saadikuks võib saada veterandiplomaat

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Gruško.
Aleksandr Gruško. Foto: SCANPIX

Praegusest Vene asevälisministrist Aleksandr Gruškost saab Venemaa uus esindaja NATO juures, teatas anonüümsust palunud alliansi diplomaatiline allikas.

Venemaa esindus NATO juures ei lükanud väidet ümber ega ka kinnitanud seda. «Meil pole selle kohta ametlikku informatsiooni,» teatas Brüsselis asuv esindus uudisteagentuuri RIA Novosti vahendusel.

Gruško on veterandiplomaat, kes vastutab välisministeeriumis Venemaa suhtluse eest euroatlantiliste organisatsioonidega ning on keskendunud Euroopa teemadele.

Möödunud kuul Euroopa Liidu, Lõuna-Kaukaasia ja Kesk-Aasia riikide suursaadikutega kohtunud Gruško süüdistas Eestit ja Lätit natsismi heroiseerimises ning juhtis tähelepanu kodakondsuseta inimeste õiguste rikkumisele neis kahes riigis.

Venemaa esindaja koht NATO juures vabanes möödunud aasta lõpus, kui toonane suursaadik Dmitri Rogozin lahkus ametist, et asuda tööle Venemaa asepeaministrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles