Läti tahab piirata alkoholi veebimüüki

Copy
Läti õllefestival. Foto on illustratiivne.
Läti õllefestival. Foto on illustratiivne. Foto: Edijs Pālens / LETA / Scanpix

Läti parlamendi sotsiaal- ja töökomisjoni ettepanekul võiks veebi teel ostetud alkoholi kohale viia alles kuus tundi pärast tellimist. Seadusemuudatus peab leidma ka täiskogu heakskiidu.

Terviseministeeriumi parlamendi sekretäri Artjoms Uršuļskise sõnul on alates Covid-19 pandeemiast hoo sisse saanud alkoholi veebimüük suurendanud alkoholi tarbimist, vahendab LSM.

«Tarbijale on see väga mugav viis alkoholi ostmiseks. Tänapäeval on võimalik alkoholi tellida ja kätte saada väga lühikese ajaga diivanilt lahkumata,» rääkis Uršuļskis.

Samal ajal oponeerib aga Läti õlletootjate liidu juhatuse esimees Pēteris Liniņš, öeldes, et ta pole kuulnud ühtegi näidet ega statistikat, mis tõestaks, et internetimüük oleks alkoholitarbimisele üldiselt kaasa aidanud.

Sellegipoolest jõudis komisjon eelmisel nädalal kokkuleppele, et vastav seadusemuudatus viiakse täiskogu ette. Esialgu tegi terviseministeerium koos meditsiiniekspertidega ettepaneku täielikult alkoholimüük veebis keelustada, kuid sellega ei oldud komisjonis nõus.

Sel nädalal jätkab komisjon tööd ideega keelata alkoholi ost ja müük tanklates. 

Märtsi lõpus toetas komisjon ettepanekut, mille järgi tõstetakse alkohoolsete jookide müügi vanusepiiri 18 aastalt 20-le. Samuti kärbiti alkoholi müügiaega: alkohoolsete jookide müük tahetakse keelustada tööpäeviti ja laupäeviti kella 20st õhtul kella 10ni hommikul, samas oldi vastu ettepanekule keelata jaemüük ka pühapäeviti alates kella 15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles