MAOD KIIRRONGIS Siug tekitas ülimat täpsust hindavas Jaapanis enneolematu raudteeseisaku

Copy
Reisijad Tokyo raudteejaamas astumas ülikiirrongi shinkansen’i pardale.
Reisijad Tokyo raudteejaamas astumas ülikiirrongi shinkansen’i pardale. Foto: RICHARD A. BROOKS / AFP / Scanpix

Harvad on juhtumid, kui Jaapani ülikiirrongid hilinevad, kuid eile õhtul peatas nn shinkansen’i liikumise enneolematu juhtum, kus ligi 300 kilomeetrit tunnis kimava raudteesõiduki salongi oli pääsenud madu.

Üks reisija teatas turvateenistusele eile õhtul, et parasjagu Tokyo ja Nagoya vahel liikunud rongis varitseb 40-sentimeetrine madu, mis tõttu tavaliselt täpselt graafikus püsiv rong jäi 17 minutit hiljaks.

Seni pole teada, kas roomaja oli mürgine või kuidas see rongi sattus. Kesk-Jaapani Raudteekompanii pressiesindaja ei osanud uudisteagentuurile AFP ka öelda, kas mao tõttu sai keegi vigastada või kas reisijate seas vallandus paanika.

Reisijatel on lubatud shinkansen’i kaasa võtta väikeseid koeri, kasse ja teisi loomi, sealhulga ka näiteks tuvisid, kuid mitte madusid.

«Raske on ette kujutada, et metsikus looduses elavad maod roniks mõnes jaamas rongi. Meil on reeglid, mis keelavad madude toomise shinkansen’i,» selgitas pressiesindaja uudisteagentuurile. «Kuid me ei kontrolli reisijate pagasit.»

Rong oleks pidanud Nagoyast edasi liikuma Osakasse, kuid maointsidendi tõttu otsustas raudteefirma vahetada selleks reisiks rongi, mis tõi kaasa 17-minutilise hilinemise – shinkansen’ide jaoks on tegemist üüratu graafikust kõrvale kaldumisega, sest keskmiselt hilinevad kiirrongid Jaapanis 0,2 minutit.

Ülikiirrongides on rohkem julgestustöötajaid alates 2018. aastast, mil üldiselt turvalist Jaapanit šokeeris pussitamine shinkansen’is.

Kuni 285 kilomeetrit tunnis sõitvad shinkansen’id võeti kasutusele 1964. aastal ning alates sellest pole Jaapani Raudtee andmeil toimunud nendega ühtegi õnnetust, milles reisijad oleks saanud surma või vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles