POSTIMEES UKRAINAS Ukraina kahtleb üha rohkem Zelenskõi tegevuses (26)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Zelenskõi toetus on endiselt suur, aga aastaga kukkunud kolmandiku võrra.
Zelenskõi toetus on endiselt suur, aga aastaga kukkunud kolmandiku võrra. Foto: Pool/Ukrainian Presidentia/ZUMA Press Wire/Scanpix

Ukrainas kasvab avalik kriitika täiemahulise sõja kahel esimesel aastal rahva suurt usaldust nautinud president Volodõmõr Zelenskõi suhtes, tema populaarsus on hakanud langema.

Selle aasta esimeste kuudega on ühiskonna meeleolu Ukrainas tuntavalt muutunud. Ukrainlased küsivad üha kõvemini: kas riik areneb Venemaa üha tugevama sõjalise surve all ikka õiges suunas?

«Olukorra halvenemine rindel ning selge arusaamine, et kiiret võitu enam ei tule, on tekitanud ühiskonnas depressiivse meeleolu, mis on omakorda üle kandunud kriitiliseks suhtumiseks võimudesse ja Zelenskõisse,» ütles Postimehele üks Kiievi tuntumaid politolooge Volodõmõr Fessenko.

«Ukraina ühiskond on praegu psühholoogilises mõttes kõige halvemas seisus kogu täiemahulise sõja jooksul. Väsinud ja lõhestatud,» lisas Valeri Pekar (58), Ukraina töösturite ja ettevõtjate liidu viitsepresident ning õppejõud Ukraina ühes parimas, juba 1615. aastal asutatud ülikoolis Kiievi Mogila akadeemias. «Armee on kurnatud. Majandus on samuti kurnatud.»

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles