Bundeswehri juht: Venemaa võib NATOt rünnata viie kuni kaheksa aasta pärast (8)

Copy
Bundeswehri juht Carsten Breuer.
Bundeswehri juht Carsten Breuer. Foto: IMAGO / Jürgen Heinrich / SCANPIX

Saksa sõjaväe (Bundeswehr) juhi kindralleitnant Carsten Breueri arvates võib Venemaa rünnata NATO territooriumi viie kuni kaheksa aasta pärast.

Breueri arvates on Venemaa valmis NATO riike ründama siis, kui suudetakse Ukraina sõja tõttu kannatada saanud sõjaväeüksused uuesti taastada. Selleks võib minna viis kuni kaheksa aastat, vahendab Reuters.

«Selleks ajaks on meie analüüsi põhjal Venemaa oma väed taastanud sellisel määral, et rünnak NATO vastu oleks võimalik,» ütles Breuer ajakirjanikele visiidil Poolas. «Ma ei ütle, et see toimub, vaid et see on võimalik.»

«Me näeme, et Venemaa toodab palju sõjapidamiseks vajalikke materjale ja ta ei vii kõike seda Ukraina rindele. Seega peame 2029. aastal olema valmis,» märkis Bundeswehri peainspektor. «Me näeme ohtu viie kuni kaheksa aasta pärast.»

Veebruaris märkis Breuer, et kui Venemaa peaks Balti riike ründama, saaks ta NATO-lt lüüa. Küsimusele, kas Baltikumis paiknevad Saksa ja teised NATO väed on piisavalt tugevad Venemaa sissetungi tõrjumiseks, vastas kindral Breuer: «Jah. Ma ei kahtle selles. Kuid eelkõige on see heidutuse küsimus. Meie praeguse hinnangu põhjal ei muretse ma lähitulevikus Venemaa sissetungi pärast.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles