Poolas peeti kinni Zelenskõi atentaadi plaanimises kahtlustatav mees (2)

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Ukraina presidendikantselei/ZUMA/SCANPIX

Poola politsei pidas täna kinni mehe, keda süüdistatakse selles, et ta oli valmis aitama Vene sõjaväeluurel tappa Ukraina president Volodõmõr Zelenskõid, teatas riigi prokuratuur.

Poola peaprokuröri kantselei ütles avalduses, et mees, keda identifitseeritakse vaid kui Pawel K., süüdistatakse selles, et ta oli omal initsiatiivil valmis edastama täiendavat lennujaama julgeolekuinfot Venemaa sõjaväelastele, selleks, et töötada nende heaks ja aidata kaasa kavatsusele mõrvata Ukraina president, vahendab AP.

Mees oli valmis Venemaale koguma ja edastama detailset informatsiooni Kagu-Poolas Ukraina piiri ääres asuva Rzeszow-Jasionka lennujaama kohta, teatas prokuratuur. Võimalik atendaadikatse oli planeeritud ajaks, mil Zelenskõi viibib Poola territooriumil.

USA sõdurite kontrolli all oleva lennujaama kaudu varustatakse Ukrainat sõjaliste vahendite ja humanitaarabiga.

Mehe tabamisele aitasid kaasa ka Ukraina julgeolekuametnikud, andes Poola ametikaaslastele olulist tõestusmaterjali võimalikust kuriteost, vahendab Ukrainska Pravda.

Varssavi ringkonnakohus otsustas ta täna vahi alla jätta. Uurimist viib läbi Poola sisejulgeolekuamet. Kui mees mõistetakse süüdi, võib teda ees oodata kuni kaheksa-aastane vanglakaristus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles