Elurajooni kukkunud hävituslennuki piloot vabandas

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikides Virginia osariigis eile treeninglennul Virginia Beachi elurajooni kukkunud hävituslennuki F18-Hornet piloot vabandas oma kodu kaotanud naise ees.

Vigastada sai kuus, teistel andmetel üheksa inimest, kes on toimetatud haiglasse. Kannatanute seas on ka lennuki mõlemad meeskonnaliikmed, kellel õnnestus enne kokkupõrget katapulteeruda.

Üks õnnetuses kodu kaotanud naine ütles uudisteagentuurile Reuters, et üks lennuki pilootidest tuli vahetult pärast õnnetust tema juurde ja vabandas.

«Ta (piloot - toim) ütles: «Mul on kahju, et ma teie kodu hävitasin». Ta oli verine, aga teadvusel. Hiljem viidi ta kiirabiautosse,» märkis kohalik elanik Joanie.

«Pilootide seisund on stabiilne. Üks neist on heas, teine rahuldavas seisundis,» ütles haigla Virginia Beachi haigla asedirektor Thomas Thames, kelle sõnul on arstid ühe õnnetuses viga saanud inimese juba ka koju lubanud.  

Miks Oceana mereväebaasist startinud lennuk umbes kilomeetri kaugusel sisemaal alla kukkus on aga esialgu teadmata. USA mereväekapten Mark Weisgerber ütles uudisteagentuurile AFP, et õnnetuse põhjustas tõenäoliselt seadmerike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles