VIDEO Politsei vahistas USA ülikoolides kümneid Palestiina-meelseid protestijaid (1)

Postimees
Copy
New Yorgi politseinikud vahistamas Palestiina-meelseid meeleavaldajad, kes olid püstitanud laagri New Yorgi ülikooli (NYU) territooriumil, et protestida Iisraeli ja Hamasi vahelise sõja vastu 22. aprillil 2024. aastal.
New Yorgi politseinikud vahistamas Palestiina-meelseid meeleavaldajad, kes olid püstitanud laagri New Yorgi ülikooli (NYU) territooriumil, et protestida Iisraeli ja Hamasi vahelise sõja vastu 22. aprillil 2024. aastal. Foto: ALEX KENT / AFP/Scanpix

USA ülikoolides levivad üle riigi Gaza sõja vastased ja Palestiina-meelsed protestid. Eile õhtul vahistas politsei kümneid inimesi meeleavaldustel Yale'i ülikoolis ja New Yorgi ülikoolis.

Yale'i ülikooli ülikoolilinnakus vahistasid ametivõimud eile õhtul vähemalt 47 meeleavaldajat. «Umbes 45 inimest keeldusid lahkumast ja Yale'i ametnikud esitasid neile süüdistuse 1. astme kriminaalses omavolilises sisenemises, mis on väärtegu,» ütles New Haveni politsei oma avalduses. «Nad toimetati Yale'i politseisse, kus neid menetleti ja hiljem vabastati.»

Ülikooli politseijuht ütles Yale Daily Newsile, et Yale'i meeleavaldajaid hoiatati enne vahistamisi kaks korda – üks kord pühapäeval kell 23.00 ja teine kord enne 7.00 esmaspäeva hommikul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles