LUGEJA FOTO Lennuliiklus Norra lõunaosas seiskus täielikult

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Uuendatud 25. aprill 2024, 11:00
Copy
Oslo lennujaam lennuseisaku ajal.
Oslo lennujaam lennuseisaku ajal. Foto: Marko Noot

Norra lõunaosa lennuliiklus seiskus täna hommikul ootamatute tehniliste probleemide tõttu. Mitmes lennujaamas olid enneolematult suured järjekorrad, kohaliku aja järgi kella 10 paiku hommikul teatas lennuamet, et õhuruum avatakse taas lennuliiklusele.

Enne kella 10 teatas Avinori kommunikatsioonijuht Monica Fasting NRK-le, et õhuruum Norra lõunaosa kohal avatakse taas ning lennuliiklus saab jätkuda tavapärasel viisil.

«Me alustame järk-järgult kõigis lennujaamades uuesti lendudega,» märkis Fasting. Päeva jooksul on oodata hulgaliselt lendude hilinemisi. Norra lennufirma Norwegian Air teatas varem, et ettevõte on tühistanud juba ligikaudu 40 lendu.

Ulatusliku seisaku põhjus peitus riikliku lennuameti Avinor kontrollkeskuse tehnilises rikkes, mis avastati täna veidi enne kella 6.30 hommikul. «On kaks süsteemi, mis ei ühildu omavahel. Ja see on tähendanud, et peame sulgema õhuruumi kogu Lõuna-Norra kohal,» ütles Avinori pressiesindaja Ylva Celius Trulsen varahommikul NRK-le.

Avinori sõnul tõusis enne õhuruumi sulgemist viimane lennuk riigi lõunaosa kohale õhku kohaliku aja järgi kell kuus hommikul. Riigi rahvusringhääling NRK vahendas, et seisak võib kesta kuni kella 11 hommikul.

Oslo lennujaamas viibiva Postimehe lugeja sõnul tekkisid hommikul lennuseisaku tõttu suured järjekorrad. Samuti oli reisijaid, kes pidid ootama seisaku lõppu lennukis. 

«Keegi ei tea, kui kaua see kestab. Meil pole praegu teavet selle kohta, millal lennuliiklus taastub,» ütles varahommikul Torp-Sandefjordi lennujaama turundusdirektor Tine Kleive-Mathisen.

Varssavist Torpi teel olnud lennuk pidi Rootsi kohal ümber pöörama, vahendab NRK.

Tallinna lennujaamast kell 12.20 väljuma pidanud lend Oslosse on tühistatud.

Olukorras, kus kogu õhuruum Norra lõunaosa kohal on sisuliselt suletud, saavad lennata vaid päästekopterid, kinnitas Lõuna-Norra päästekeskus (HRS).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles