WHO uuringu järgi on Eesti noored veipimises maailmas esirinnas

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Veipimisest on saanud teismeliste hulgas epideemia.

 
Veipimisest on saanud teismeliste hulgas epideemia.  Foto: TOLGA AKMEN/EPA/Scanpix

Laste seas enim tarvitatav uimasti on alkohol, mida on tarvitanud 57 protsenti 15- aastastest, sellele järgneb veipimine – selle poolest on Eesti lapsed esirinnas –, mida on teinud pea kolmandik noortest, selgub Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) raportist, kus uuriti Euroopa, Kesk-Aasia ja Kanada kooliealiste laste tervisekäitumist.

WHO Euroopa regionaalse direktori Hans Kluge sõnul on kahjulike ainete laialdane kasutamine laste seas paljudes Euroopa riikides ja ka mujal tõsine oht rahvatervisele. «Arvestades, et aju areneb kuni 20. eluaastate keskpaigani, tuleb noorukeid kaitsta mürgiste ja ohtlike toodete mõju eest. Kahjuks puutuvad lapsed tänapäeval pidevalt kokku kahjulike toodete sihipärase internetiturundusega, samas kui popkultuur, näiteks videomängud, normaliseerivad neid,» vahendab Kluge sõnu The Guardian.

Uuringus toodi välja palju videomänge mängiva 15-aastase Rootsi poisi Imrani sõnad: «Kui su tegelane hoiab käes alkohoolset jooki või suitsu, siis võib see sind mõjutada ja jätab mulje, et see on normaalne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles