TAPATALGUD Kaks Vene sõdurit lasid Hersoni külades maha seitse inimest ja põletasid nende laibad (2)

Postimees
Copy
Vene sõjaväe vabatahtlike üksuse sõdur laeb relva Ukraina Donetski oblasti okupeeritud aladel.
Vene sõjaväe vabatahtlike üksuse sõdur laeb relva Ukraina Donetski oblasti okupeeritud aladel. Foto: Sergei Averin / SNA / Imago Images / Scanpix

Lõuna-Ukrainas Hersoni oblasti okupeeritud aladel korraldasid kaks Vene sõjaväelast tapatalgud, mõrvates seitse inimest, nende seas teadaolevalt kaks jõuametnikku ja üks kohalik külavanem.

Tapetute surnukehad leiti Podo-Kalõnivka ja Abrõkosivka külast, mis jäävad umbes paarikümne kilomeetri kaugusele Dnepri jõest, ning veretöö eest on vahi alla võetud sõdurid Aleksandr Ossipov ja Aleksandr Kaigorodtsev, vahendas ajaleht Kommersant.

Esimene surnukeha leiti üleeile hommikul Podo-Kalõnivka külast, kus parameedik teatas politseile, et ühes majas on Kalašnikovi automaadi kuulihaavadega naise surnukeha. Kuriteo jälgede varjamiseks oli surnukeha kütusega üle valatud ja selle suunas oli visatud granaat. Ajakirjanduse väitel oli tegemist 1959. aastal sündinud naisega.

Peagi pärast seda sai politsei teate veel kahe põletatud ja moondunud laiba leidmisest Abrõkosivka külast. Nende puhul oli tegemist mehe ja naisega. Baza andmeil pole naise isik lõplikult tuvastatud, kuid arvatavasti oli tegemist kohaliku külavanema Ljubov Tõmtšakiga. Tapetud mees oli teadaolevalt samuti sõjaväelane.

Kiiresti kinni peetud Ossipov ja Kaigorodtsev tunnistasid väidetavalt kuriteod üles ning ütlesid, et on toime pannud veel kaks mõrva.

Kahe meessoost ohvri laibad leiti metsatukast Abrõkosivka küla juures ning sündmuspaigal olid ka samad padrunikestad, nagu teiste veretööde toime panemise kohtades. Meediakanali RBC teatel oli üks tapetutest 1991. aastal sündinud Podo-Kalõnivka elanik, teise mehe isik on seni kindlaks tegemata.

Vene meedia teatel on tapetuid leitud praeguseks juba kokku seitse, kuid ülejäänud ohvrite surma üksikasju pole avalikustatud.

Mõlemad veretöödega seotud sõdurid teenisid 144. motolaskurbrigaadis ning kuriteo võisid nad toime panna alkoholijoobes olles.

Novosibirski oblastist pärit Kaigorodtsev on varem süüdi mõistetud mõrvas ja narkoäris. Ta vabanes vanglast 2020. aastal, kuid sai peagi uue tingimisi karistuse, kuna ei täitnud ennetähtaegse vabanemisega seotud tingimusi, sealhulgas ei viibinud öösel oma registreeritud elupaigas ja pruukis avalikus kohas alkoholi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles