Titanicu rikkaima reisija kell müüdi rekordilise summa eest

Uuendatud 28. aprill 2024, 11:36
Copy
Kolonel John Jacob Astor IV, multimiljonärist ameerika ettevõtja ja tema teine abikaasa Madeleine. Nad abiellusid 1911. aasta septembris ning naasid mesinädalatelt Euroopas, kui astusid saatusliku Titanicu reisi pardale. Kolonel Astor hukkus laevaõnnetuses, kuid Madeleine jäi ellu ning sünnitas augustis nende poja. Foto on tehtud 1912. aastal.
Kolonel John Jacob Astor IV, multimiljonärist ameerika ettevõtja ja tema teine abikaasa Madeleine. Nad abiellusid 1911. aasta septembris ning naasid mesinädalatelt Euroopas, kui astusid saatusliku Titanicu reisi pardale. Kolonel Astor hukkus laevaõnnetuses, kuid Madeleine jäi ellu ning sünnitas augustis nende poja. Foto on tehtud 1912. aastal. Foto: Rights Managed / Illustrated London News Ltd / Mar / Scanpix

Titanicu rikkaima reisija surnukehalt leitud kuldkell müüdi laupäeval Inglismaal oksjonil 1,17 miljoni naela (1,38 miljoni euro) eest.

Oksjonimaja Henry Aldridge & Son ütles, et tegemist on rekordsummaga eseme eest, mis on seotud 1912. aasta laevaõnnetusega.

USA ostja võitis pakkumise, purustades oksjonimaja varasema hinnangu, et kell müüakse 100 000 - 150 000 naela eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles