Palverändurid tähistavad Vatikanis Kristuse ülestõusmist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistavad läänekristlased – katoliiklased ja protestandid – ülestõusmispühi ehk päeva, mil Kristus üles tõusis.

Vatikani Püha Peetruse väljakul toimuva missa järel peab paavst Benedictus XVI tuhandetele palveränduritele Püha Peetruse katedraali rõdult traditsioonilise pöördumise Urbi et orbi (eesti keeles linnale ja maailmale - toim).

«Lihavõtted seisnevad lootuses ja ülestõusmises ja nii me palume vaimset ülestõusmist ning kahjuks tuleb meil nüüd paluda ka materiaalset ülestõusmist,» märkis uudisteagentuurile Reuters itaallane Angela Rizzi, kes saabus Vatikani Põhja-Itaalias asuvast Milanost.

Ka teised itaallasest palverändurid viitasid Itaalia raskele majandusolukorrale.

«Hiljuti olen külastanud teisi riike, kus olukord näis olevat natuke tsiviliseeritum kui siin Itaalias. Itaalias tundub olevat veidi halvemas seisus ja on fakt, et me tõesti peame vaatama probleemidele sügavuti. Olukord kindlasti muutub, kuid ma ei näe, et muutused toimuksid siin varsti,» lisas Pino Gallus.

«Võib-olla aitab Jumal meil sellest üle saada. Ma olen pahane, et ma ei näe Itaalias rohkem rasedaid noori tüdrukuid. Näib nagu polekski siin noori peresid. Ameerikas on meil palju noori peresid, kes saavad lapsi. Siin ma ei näe neid väga palju,» märkis aga Washingtonist Vatikani saabunud Paula Brasfield.

«Ma rääkisin ühe tüdrukuga, ta ütles, et nad ei julge lapsi saada ja kardavad peret luua, kuna see on nende jaoks nii kulukas,» lisas Brasfield.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles