KOHALIK VAADE Otsusega peaministrina jätkata lõi Sánchez taas hispaanlased kahte lehte (1)

Gregorio García Maestro
Copy
Inimesed pühapäeval Madridi tänaval ärgitamas sotsialistist peaministrit Pedro Sánchezest ametis jätkama.
Inimesed pühapäeval Madridi tänaval ärgitamas sotsialistist peaministrit Pedro Sánchezest ametis jätkama. Foto: Violeta Santos Moura/Reuters/Scanpix

Kergendustunne peaminister Pedro Sáncheze poolehoidjate seas ja segadus tema vastaste leeris – nii võib kirjeldada meeleolu Hispaanias pärast sotsialistist valitsusjuhi otsust, hoolimata eelmise nädala ähvardustest ikkagi ametis jätkata.

Pärast viieks päevaks kõigi töökohustuste tühistamist ja emotsionaalses avalikus kirjas tagasiastumise võimaluse õhku viskamist tulenevalt väidetavast poliitilisest kiusust tema abikaasa vastu astus Sánchez eile oma ametiresidentsis kaamerate ette, et teatada siiski ametis jätkamisest «senisest veelgi jõulisemalt».

Vahepealsete päevade jooksul levis kõlakas, et nutika poliitilise ellujääjana tuntud Sánchez tõesti kavatsebki oma abikaasa vastu esitatud mõjuvõimuga kauplemise kahtlustuste tõttu tagasi astuda või vähemalt kutsuda parlamendis esile usaldushääletuse. Eilses pöördumises ei teatanud ta aga ühestki otsesest sammust ning piirdus opositsiooni ja «laimamisele pühendunud» meedia sarjamisega. Lisaks ärgitas ta ühiskonda ja poliitikuid alustama demokraatliku uuenemise protsessi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles