ÜLEVAADE Meloni tahab peibutuspardina kallutada europarlamenti järsult paremale (7)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Päev pärast seda, kui Itaalia peaminister Giorgia Meloni teatas oma partei Itaalia Vennad esinumbrina Euroopa Parlamenti kandideerimisest, ilmus Milano tänavale kunstniku aleXsandro Palombo teos «Pop Giorgia», mis kujutab valitsusjuhti filmidiiva Marilyn Monroe kuulsas poosis.
Päev pärast seda, kui Itaalia peaminister Giorgia Meloni teatas oma partei Itaalia Vennad esinumbrina Euroopa Parlamenti kandideerimisest, ilmus Milano tänavale kunstniku aleXsandro Palombo teos «Pop Giorgia», mis kujutab valitsusjuhti filmidiiva Marilyn Monroe kuulsas poosis. Foto: Andrea Fasani/epa/scanpix

Kuigi Itaalia paremäärmuslikul peaministril Giorgia Melonil pole mingit kavatsust Euroopa Parlamenti tööle asuda, otsustas ta kandideerida eelseisvatel eurovalimistel, et üritada lõhkuda Brüsseli traditsioonilist parem- ja vasaktsentristide liitu.

«Ma olen end alati pidanud sõduriks ja sõdurid, kui tarvis, ei kõhkle võtmast sisse kohta eesliinil,» teatas Meloni oma erakonna Itaalia Vennad (FdI) konverentsil pühapäeval, kui kuulutas, et kandideerib Euroopa Parlamendi valimistel. «Tahame teha Euroopas täpselt seda, mida tegime Itaalias 25. septembril 2022 – luua enamuse, mis toob kokku parempoolsed jõud, et lõpuks saata vasakpoolsed opositsiooni, isegi Euroopas!»

Kogu ELis 6.–9. juunini peetavatel valimistel osalemist põhjendas Meloni sellega, et lisaks FdI esimeheks olemisele on ta ka Euroopa Konservatiivide ja Reformistide (ECR) parteipere juht ning sel jõul on tema kinnitusel soov haarata otsustav roll Euroopa poliitika muutmisel, vahendas AFP.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles