Saddam Husseini asetäitja kutsub videoläkituses vastupanule

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Izzat Ibrahim al-Douri videoläkitusest.
Kaader Izzat Ibrahim al-Douri videoläkitusest. Foto: SCANPIX

Iraagi eksdiktaatori Saddam Husseini kaaskonna kõige kõrgem tagaotsitav liige kritiseeris täna videoläkituses praegust valitsust ning kutsus endisi Baathi partei liikmeid reorganiseerima võitlust selle vastu.

«Me peame otsekohe uuesti alustama, taastama revolutsioonilise Baathi partei,» ütles USA invasiooni järel keelustatud partei endine juht Izzat Ibrahim al-Douri läkituses, mis oli pühendatud partei asutamise 65. aastapäevale.

Douri oli USA koostatud 55 kõige tagaotsitavama iraaklase nimekirjas kuuendal positsioonil ning tema tabamise eest pandi välja 10 miljoni dollari suurune preemia.

Läkitus ei olnud dateeritud ning pole teada, kas videos näidatud isik, kes meenutas välimuselt ja esinemisstiililt Dourit, oli tõepoolest Baathi endine liider.

Douri kritiseeris videos Iraagi praegust šiiadest valitsust ja araabia riike, mis seda toetavad, ning süüdistas valitsust riigireetmises ja vandenõus mässuliste vastu, kes võitlesid USA juhitud liitlasvägedega.

«Üheksa aastat on möödunud invasioonist ja okupatsioonist ning need korrumpeerunud riigireetjad on pööranud kangelaslikule vastupanule selja,» ütles Douri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles