ÜLEVAADE Gruusia protestijad sundisid parlamenti tööd peatama (4)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Kaaslased kannavad ööl vastu eilset Thbilisis parlamendi lähistel noort naist, kes sai vigastada valitsusvastase meeleavalduse käigus politseiga puhkenud kokkupõrgetes.
Kaaslased kannavad ööl vastu eilset Thbilisis parlamendi lähistel noort naist, kes sai vigastada valitsusvastase meeleavalduse käigus politseiga puhkenud kokkupõrgetes. Foto: Zurab Tsertsvadze/AP/Scanpix

Politseivägivallast hoolimata jätkavad Gruusia välismõju eelnõu vastased protestijad pealinnas Thbilisis kogunemist, sundides parlamenti tööd peatama, samas kui valitsus lubab pahameele põhjustanud seaduse mai jooksul vastu võtta.

Pärast seda, kui Gruusia seadusandjad kiitsid kesknädalal heaks teisel lugemisel häältega 83 poolt ja 23 vastu võimupartei Gruusia Unistus esitatud ja rahva seas raevukat pahameelt tekitava Venemaa omaga sarnase välismõju eelnõu, kogunesid pealinna valitsuskvartalisse kümned tuhanded meeleavaldajad. Politsei ajas suurema osa rahvast veekahureid, pisargaasi ja šokigranaate kasutades laiali, kuid veel eile varahommikul olid sajad inimesed parlamendi ümbruses.

Pärast rahutut ööd teatas Gruusia parlament, et eilseks kavandatud täiskogu istung ja välisminister Ilia Dartšiašvili kuulamine on tühistatud tulenevalt hoonele tekitatud kahjust, vahendas uudisteagentuur AP. Oma avalduses nimetas parlament meeleavaldajate tegevust rünnakuks, mis olla kujutanud ohtu hoonekompleksis viibivate inimeste elule ja tervisele. Samas AFP ajakirjaniku sõnul ei üritanud rahvas hoonesse tormata ja rühm noorukeid vaid raputas selle väravat.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles