NATO mõistis hukka Venemaa pahatahtliku tegevuse oma territooriumil (2)

Uuendatud 2. mai 2024, 23:46
Copy
NATO ja Venemaa lipud.
NATO ja Venemaa lipud. Foto: Dado Ruvic / Reuters / Scanpix

NATO mõistis neljapäeval avalduses hukka Venemaa pahatahtliku tegevuse oma territooriumil.

NATO teatas, et sellised tegevused nagu desinformatsioon, sabotaaž, vägivald ja kübersekkumised ohustavad alliansi julgeolekut.

«Intsidendid on osa intensiivistuvast tegevuskampaaniast, mida Venemaa viib läbi kogu Euro-Atlandi piirkonnas ja NATO liitlased väljendavad sügavat muret Venemaa hübriidmeetmete pärast, mis kujutavad endast ohtu liitlaste julgeolekule,» seisis sõjalise liidu avalduses.

NATO kinnitusel jäädakse solidaarseks liitlastega, keda Venemaa tegevus mõjutab.

«Tegutseme individuaalselt ja koos, et neile tegevustele reageerida ja oma tegevusi tihedalt kooskõlastada. Jätkame oma operatiivsuutlikkuse tugevdamist ning tagame, et allianss ja selle liikmed on valmis hübriidoperatsioonidele vastu astuma ja nende eest kaitsma,» lisati teadaandes.

«Mõistame Venemaa käitumise hukka ja kutsume Venemaad üles täitma oma rahvusvahelisi kohustusi. Venemaa tegevus ei sunni liitlasi lõpetama Ukraina toetamist,» kinnitati avalduses.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg kirjutas sotsiaalmeedias, et alliansile teeb suurt muret Venemaa hübriidtegevus, mis jõuab ka NATO liikmesriikide territooriumile. Venemaa tegeleb sabotaaži, vägivalla, küberahistamise, desinformatsioonikampaaniate ja muude hübriidoperatsioonidega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles