Remmel: õigeusu kirikul oleks praegu sobiv Pussy Riotile andestada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meego Remmel
Meego Remmel Foto: Ove Maidla

Õigeusu kirik võiks võtta eeskujust Jeesusest ning andestada Moskva kirikus korraldatud punkpalvuse pärast eeluurimisvanglasse sattunud bändi Pussy Riot liikmetele, leiab kristliku eetika õppejõud Meego Remmel.

Remmel ütles, et kiriku vägivaldne kasutamine poliitilise sõnumi edastamiseks ei ole etiketi ega eetika seisukohalt kohane ning tegu oli kooskõlastamata sekkumisega sellisesse ruumi, kus see polnud sobilik, vahendab ERR Uudised.

Remmel märkis, et ülestõusmispühadel me mõtleme, et Jeesus Kristus on lunastanud ja päästnud kõik patused inimesed ja kui keegi on teinud midagi valesti, ei tule teda selle eest porri tampida ega tema elu hävitada.

«Ma arvan, et see oleks õigeusu kiriku poolt ka väga ilus samm, kui nad selle avalikult välja ütleksid, et annavad selle andeks ja nad lähevad rõõmsalt igaüks oma teed, olles igaüks oma veendumustele kindlad,» leidis Remmel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles