Toorid hävisid kohalikel valimistel, leiborist Sadiq Khan valiti kolmandat korda Londoni meeriks (1)

Copy
Londoni valimised võitnud Sadiq Khan koos liberaaldemokraatide kandidaadi Rob Blackie, sõltumatute kandidaadi Natalie Campbelli, tooride kandidaadi Susan Halli, Reform ÜK kandidaadi Howard Coxi ja sõltumatu kandidaadi Andreas Christoffi Michliga 4. mail 2024. aastal.
Londoni valimised võitnud Sadiq Khan koos liberaaldemokraatide kandidaadi Rob Blackie, sõltumatute kandidaadi Natalie Campbelli, tooride kandidaadi Susan Halli, Reform ÜK kandidaadi Howard Coxi ja sõltumatu kandidaadi Andreas Christoffi Michliga 4. mail 2024. aastal. Foto: Toby Melville / Reuters / Scanpix

Briti Konservatiivne Partei tegi Inglismaa valimistel lähiajaloo halvima tulemuse ning olid pärast leiboriste ja liberaaldemokraate kolmandal kohal. Seejuures võitis Londoni leiboristist linnapea Sadiq Khan eile rekordilise kolmanda ametiaja, teatas Suurbritannia meedia, kui kõik pealinna valimisringkonnad olid tulemused avaldanud. 

Kuigi vahepeal spekuleeriti, et Khani ametikoht võib olla ohus, siis tulemuste põhjal edestas Khan tooride vastaskandidaati Susan Halli ülekaalukalt. Khan sai 44 protsenti häältest, edestades oma konservatiivset konkurenti Susan Halli 11 protsendipunkti võrra.

Khan (53) on Pakistani immigrantide poeg ja esimene moslemist meer lääneriigi pealinnas. Ametisse valiti ta esmalt 2016. aastal ja nüüd saab temast esimene Londoni linnapea, kes on võitnud kolmanda ametiaja alates sellest, kui see ametikoht 2000. aastal loodi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles