Patriarh Kirill palvetas Venemaa «pühade piiride» kaitsmise eest (3)

Copy
Vene õigeusu kiriku pea patriarh Kirill ja Venemaa liider Vladimir Putin Päästja Kristuse katedraalis toimunud ülestõusmispühade jumalateenistusel 5. mail 2024. aastal.
Vene õigeusu kiriku pea patriarh Kirill ja Venemaa liider Vladimir Putin Päästja Kristuse katedraalis toimunud ülestõusmispühade jumalateenistusel 5. mail 2024. aastal. Foto: IGOR PALKIN/Vene õigeusu kiriku pressiteenistus/AFP/Scanpix

Vene õigeusu kiriku pea patriarh Kirill, palvetas ülestõusmispühade jumalateenistusel Venemaa «pühade piiride» kaitsmise eest, ajal mil Venemaa on läbimas «saatuslikke katsumusi», vahendab Meduza.io.

«Me palvetame täna eriti meie Venemaa riigi eest, mis läbib raskeid, võib-olla mõnes mõttes saatuslikke katsumusi. Me palume Issandat kaitsta meie maa pühasid piire,» ütles patriarh pärast lihavõttepüha liturgiat peetud jutluses.

Vene õigeusukiriku pea ütles, et täna peaksid usklikud palvetama ka võimude ja sõjaväe eest. Samuti ka nende eest, kes täna, paljude jaoks rahuajal, «isamaad kaitstes ei kaota mitte ainult oma tervist, vaid ka oma elu». Patriarh Kirill avaldas ka lootust, et Jumal peatab «sisesõja» Venemaa ja Ukraina vahel.

Päästja Kristuse katedraalis toimunud jumalateenistusel osalesid ka Moskva linnapea Sergei Sobjanin ja Venemaa riigipea Vladimir Putin. Mõlemad õnnitlesid hiljem moskvalasi ja venelasi pühade puhul.

Putin tänas lihavõttesõnumis patriarh Kirilli poole pöördudes teda «viljaka koostöö eest praegusel raskel ajal, kui meil on äärmiselt tähtis ühendada pingutused isamaa stabiilseks arenguks ja tugevdamiseks».

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles