Gingrich: Romney on vabariiklaste kõige tõenäolisem kandidaat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Newt Gingrich ootab lava taga, kui tema abikaasa Callista juhatab kampaaniaüritusel Hood College’is (Frederick, Marylandi osariik) sisse oma mehe sõnavõtu.
Newt Gingrich ootab lava taga, kui tema abikaasa Callista juhatab kampaaniaüritusel Hood College’is (Frederick, Marylandi osariik) sisse oma mehe sõnavõtu. Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks püüdlev endine esindajatekoja spiiker Newt Gingrich möönis eile, et Mitt Romney on partei «kõige tõenäolisem» kandidaat.

Gingrich aga kinnitas, et ta jääb edasi konkureerima, kuigi Romney ja teine rivaal Rick Santorum on juba kaugele jõudnud.

«Ma arvan, et tuleb olla realist, arvestades tema (Romney) organisatsiooni suurust, arvestades seda, kui palju eelvalimisi ta on võitnud. Ta on juba kaugel, kõige tõenäolisem vabariiklaste kandidaat,» ütles Gingrich telesaates Fox News Sunday.

Gingrich ütles, et kui Romney kogub vabariiklaste parteikonvendil ametlikuks kandidaadiks saamiseks vajaliku 1144 delegaadi toetuse, siis «toetan ma teda. Ma teen sel sügisel kõik, mida suudan, et aidata tal (demokraadist presidenti Barack) Obamat võita».

Endine esindajatekoja spiiker möönis, et tal on valimiskampaaniaga tekkinud «rohkem võlgu, kui me tahaksime», hinnanguliselt 4,5 miljonit dollarit. Kaks nädalat tagasi vähendas ta oma kampaaniameeskonda juba kolmandiku võrra.

«Presidendiks kandideerimine osutus palju raskemaks, kui ma seda arvasin,» ütles Gingrich, avaldades tunnustust Romney jätkusuutlikult toimivale kampaaniamasinale.

Gingrichi sõnul ei ole ta veel valmis eelvalimiste karussellist kõrvale astuma, kuigi kaotus tundub olema möödapääsmatu. Ta on võitnud eelvalimised ainult Lõuna-Carolinas ja koduosariigis Georgias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles