Video: Põhja-Korea valmistub Kim Il-sungi 100. sünniaastapäevaks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Koreas toimuvad pidulikud üritused ja ettevalmistused raketistardiks, millega tähistatakse Korea Rahvademokraatliku Vabariigi rajanud Kim Il-sungi 100. sünniaastapäeva.

Üks giid (preili Kim) rääkis Reutersile, et suur komandör Kim Jong-un on just nagu president Kim Il-sung ja ka suur kindral Kim Jong-il, keda inimesed armastavad ja hindavad.

Ehitusmaterjale tootvas firmas töötav Kwon Won-sim rääkis, et kuni riiki juhib Kim Jong-un, saab maa hakkama igasuguste raskustega. «Ma arvan, et me suudame ehitada üles tugeva riigi, mis on uhkel positsioonil ja mille poole teised alt üles vaatavad. See pole mitte üksnes minu arvamus, vaid kõigi põhjakorealaste oma.»

Põhja-Korea kunagine president ja marssal Kim Il-sung sündis 15. aprillil 1912 ja suri 8. juuli 1994. Praegune riigipea Kim Jong-un on tema pojapoeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles