INTERVJUU Bražet üllatas nii NATO abipeasekretäriks kui Läti välisministriks saamine

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Esmaspäeval esimese välisministrina tehtud Tallinna-visiidi käigus ei pidanud Baiba Braže paljuks poseerida ka saatkonnatöötaja valmistatud lillekimbuga.
Esmaspäeval esimese välisministrina tehtud Tallinna-visiidi käigus ei pidanud Baiba Braže paljuks poseerida ka saatkonnatöötaja valmistatud lillekimbuga. Foto: Madis Veltman

Läti uus välisminister Baiba Braže ütleb, et oli siiralt üllatunud, kui peaminister Evika Siliņa talle – parteitule ametnikule – helistas ja välisministri kohta pakkus.

Samamoodi üllatuseks nimetab Braže seda, kui läbis NATO avaliku diplomaatia abipeasekretäri konkursi. Aastatel 2020–2023 seda ametit pidanud lätlanna ei pidanud esialgu oma võimalusi kuigi suureks, sest samal ajal oli seal juba ametis leedulasest haldusküsimuste abipeasekretär Giedrimas Jeglinskas.

Miks te pärast edukat ametnikukarjääri poliitikasse minna otsustasite?

See oli siiralt üllatus, kui peaminister helistas ja mulle seda kohta pakkus. Ma ei mõelnud sellele kui poliitikasse minemisele, kuigi ministriks hakates minnakse poliitikasse. Samas pole ma ühegi erakonna liige, ehkki olen teatud mõttes poliitikas, sest olen minister ja valitsuses.

Ma ei saa öelda, et oleks ühtki konkreetset põhjust, miks selle vastu võtsin. Sain palju toetussõnumeid ministeeriumi kolleegidelt, kus nad avaldasid lootust, et võtan selle vastu. See võis olla üks faktoreid.

Professionaalses mõttes usun samas, et olen sisuliselt selle töö tegemiseks üsna valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles