Stockholmis kimasid koos ringi sajad Nõukogude Liidu ja Vene lippudega ehitud autod (9)

Postimees
Copy
Nõukogude Liidu lipp mõne aasta eest Moskvas võidupüha paraadil. Foto pole kõnealuse juhtumiga seotud.
Nõukogude Liidu lipp mõne aasta eest Moskvas võidupüha paraadil. Foto pole kõnealuse juhtumiga seotud. Foto: Artem Mikrjukov / Reuters / Scanpix

Täna päeval nähti Rootsi pealinna Stockholmi poole sõitmas ja seejärel linna läbimas pikka autode rivi, mille akendest paistsid Nõukogude Liidu ja Venemaa lipud.

«Nad sõidavad ringi ja vehivad lippudega,» kinnitas TV4-le Stockholmi politseipiirkonna pressiesindaja Anders Bryngelsson.

Autokolonn moodustus lõuna paiku maanteel, mis ühendab pealinnast itta jäävat Stavsnäsi Stockholmi südalinnaga. Politsei sõnul teatasid mitu inimest neile, et masinatest paistavad nii Vene kui ka Nõukogude Liidu lipud, samuti oli näha Georgi linte. Bryngelssoni sõnul pole see aga otseselt asi, millele politsei peaks reageerima.

Politsei lisas ka, et tegemist pole rahvakogunemisega, millele oleks antud luba või millest oleks varem teatatud.

«Seal oli kindlasti 500 autot, meil õnnestus jäädvustada vaid viimaseid neist, kui kolonn muutus hõredamaks,» kirjeldas ajalehele Aftonbladet masinaid Nackas filminud Peder Ribbing.

Mees nimetas vaatepilti äärmiselt ebameeldivaks. «Nad teevad seda ilmselt sellepärast, et on võidupüha, kuid Venemaa lipp tähistab midagi muud praegu, pärast seda, kui nad tungisid Ukrainasse,» lisas Ribbing, viidates sellele, et Venemaal märgitakse 9. mail Nõukogude Liidu võitu Natsi-Saksamaa üle.

Ida poolt Stockholmi kesklinna liikunud masinaid nähti hiljem Kungsholmeni kaudu suundumas Bromma linnaossa.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles