LÄBU LÕPP Hispaania peosaared keelavad tänaval ja rannas vägijoogi kaanimise

Postimees
Copy
Turistid Ibiza saarel Sant Antoni kuurordis.
Turistid Ibiza saarel Sant Antoni kuurordis. Foto: Clara Margais / DPA / Picture Alliance / Scanpix

Hispaania Baleaari saared laiendavad piiranguid tänaval alkoholi joomisele ja n-ö peolaevadele, et tõkestada vägijoogirohkeid pidusid turistide seas menukates kuurortides.

Kohalike võimude teatel karmistatakse juba 2020. aastal vastu võetud reegleid ning need hakkavad kehtima menukates peopaikades, nagu Mallorca saarel Playa de Palma rannas ja Magalufi kuurordis ning Ibizal Sant Antoni kuurordis, vahendas BBC.

Väljaspool lubatud alasid õues joojaid karistatakse edaspidi 500–1500 euro suuruse trahviga.

Homme jõustuvate uute reeglite järgi muutub välisturistidele keerulisemaks ka trahvide vältimine, sest rikkumistest antakse teada nende koduriigi saatkonnale.

Muudatustega kehtestatakse rangemad eeskirjad pidutsemiseks mõeldud laevadel, millel keelatakse teatud piirkondades tulla rannale lähemale kui üks meremiil (1852 meetrit). Edaspidigi jääb keelatuks ka reisijate pardale võtmine ja maabumine.

Varem oli peolaevadel keelatud end Playa de Palmas, Magalufis ja Sant Antonis reklaamida.

Baleaari saarte turismiameti pressiesindaja Luis Pomar ütles BBC-le, et 2020. aasta seadus on aidanud häirivat käitumist ohjeldada ning ta avaldas lootust, et kolme-nelja aasta pärast, kui inimesed on õppinud, kuidas end ülal pidada, pole seda enam vaja.

Praegu karmistati reegleid aga kohalike omavalitsuste taotluse alusel ning edaspidi on plaanis n-ö viisaka käitumise edendamise komisjoni kaasata ka kõige probleemsemate turistidega maade – Ühendkuningriigi ja Saksamaa – esindajad.

Võimud meenutasid, et juba 2020. aastast jõus olev seadus keelab igasuguse alkoholimüügi kella 21.30st õhtul kuni kella 8ni hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles