POSTIMEES THBILISIS Välismõju seaduse lõpphääletuse eel avaldatakse parlamendihoone juures meelt

Copy

Gruusia parlamendis algab kohaliku aja järgi täna keskpäeval arutelu vastuolulise välismõju seaduse üle. Pealinna tänavatele on lõpphääletuse eel kogunenud meeleavaldajaid, politseijõud on juba varakult kohal. Postimees on samuti Thbilisis koha peal.

Meeleavaldajad kogunesid Tbilisi keskväljaku lähistele Rustaveli puiesteele, nendega ühinesid parlamendihoone juures ka tudengid, vahendab OC Media.

«Politsei on suurte jõududega tänavatel juba hommikul kella seitsmest (Eesti aja järgi kell kuus - toim.). Protestijad kogunevad kella 10st,» teatas Postimehe ajakirjanik Margus Martin kohapealt. Parlamendis algab seaduseelnõu viimane, kolmas lugemine keskpäeval.

Täna väisavad Gruusia pealinna ka Balti riikide ja Islandi välisministrid, samuti USA asevälisminister.

Eile võttis Gruusia parlamendi õiguskomisjon kolmandal ja ka ühtlasi viimasel lugemisel vastu välismõju seaduse eelnõu vastu kõigest 55 sekundiga. Komisjoni istungil ei olnud kohal enamikku opositsioonipoliitikuid, kuna politsei ei lubanud neil parlamendihoonesse siseneda.

Viimastel nädalatel on Gruusia pealinna tänavatel toimunud hulgaliselt meeleavaldusi seaduseelnõu vastu. Viimase nädala jooksul on sagenenud regulaarsed ründed, mis suunatud Gruusia opositsionääride, aga samuti ajakirjanike ja inimõiguslaste vastu.

Ajakirjanike lennureisi eest Gruusiasse tasus välisministeerium.

Märksõnad

Tagasi üles