Venemaa vabastas advokaadi surmas kahtlustatud vanglaarsti

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapetud Moskva juristi Sergei Magnitski foto.
Tapetud Moskva juristi Sergei Magnitski foto. Foto: SCANPIX

Vene uurimiskomitee teatas täna, et loobus süüdistustest vanglaarsti vastu, keda kahtlustati advokaat Sergei Magnitski surma põhjustamises.

Võimude sõnul pidid nad Larissa Litvinova vastu esitatud kriminaalsüüdistuse tagasi võtma, sest süütegu on aegunud ja uurimise ajal on jõustunud uus seadus, vahendas AFP.

USA investeerimisfirma Hermitage Capital advokaat Magnitski suri 2009. aastal 37-aastasena segastel asjaoludel Moskva eeluurimisvanglas. Ta vahistati pärast seda, kui ta paljastas Vene maksu- ja miilitsaametnike hiiglasliku maksupettuse. Süüdistus kuriteos esitati aga talle, mitte väidetavatele toimepanijatele.

Advokaadi surma pärast pole siiani keegi kohtu ette pidanud astuma ning sellest on kujunenud Vene õiguskaitseorganite korrumpeerituse ja ebaõigluse sümbol. Kõhunäärmepõletikku ja muid tõvesid põdenud Magnitski ei saanud kinnipidamisasutuses vastavat ravi ning tund aega enne tema surma aheldati ta käeraudadesse ja eraldati teistest.

Kaua veninud uurimise järel esitati eelmisel aastal Litvinovale süüdistus surma põhjustamises hooletuse tõttu. Tema ülemusele, Butõrka vangla peaarsti asetäitjale Dmitri Kratovile esitati süüdistus hooletuses.

Kratovit puudutavast süüdistusest uurimiskomitee loobunud pole.

Magnitski tööandja süüdistas tänases avalduses Vene valitsust soovimatuses võtta vastutusele Magnitski surma eest vastutavaid isikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles