Oništšenko: koolera Ukrainas ähvardab sulgeda piiri Venemaaga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Venemaa peasanitaararsti Gennadi Oništšenko sõnul ähvardab Vene-Ukraina piiri sulgemine, kui naaberriigis ei tehta kooleraprofülaktikat.

«Me valmistume tõsiselt ette suviseks kooleraks. Minu juurde saabus Ukraina tervishoiuministeeriumist kaks spetsialisti. Kui ma olin eelmisel nädalal Ukrainas ja kohtusin asepeaministriga, siis ma ütlesin, et kui juhtub nii, nagu eelmisel aastal Mariupolis, siis me paneme piiri lihtsalt kinni,» rääkis Oništšenko.

Peasanitaararsti selgituse järgi tulid ukrainlastest spetsialistid tema juurde, et korraldada ühiseid konsultatsioone.

«Teeme koostööd ja ma mõtlen, et hooaja alguseks jõuame ühtsele arusaamisele, kuidas ühiselt ja adekvaatselt taolistele asjadele reageerida,» rääkis ta.

Eelmisel aastal tulid esimesed teated koolerasse haigestumistest mai lõpus Donetski oblastist. Mai lõpuks oli andmeid 32 haigestumisest ja 22 nakatumist. Seoses sellega, et kõik haigestumise juhtumid olid seotud kalapüügiga, keelati hiljem ära Aasovi meres suplemine ja kalapüük.

Donetski oblasti riiklik peasanitaararst Viktor Denissenko lubas Aasovi meres Mariupoli rajoonis supelda ja õngitseda 1. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles