HARKIV PÕLEB Volodõmõr Zelenskõi tühistas kõik eesolevad välisvisiidid

Copy
Päästetööd Vene tule all olevas Harkivis. Piirkonnast on pealetungi eest evakueeritud üle 7000 ukrainlase.
Päästetööd Vene tule all olevas Harkivis. Piirkonnast on pealetungi eest evakueeritud üle 7000 ukrainlase. Foto: Svet Jacqueline / ZUMA / SCANPIX

Ukraina koondab Harkivis jõude ning president Volodõmõr Zelenskõi tühistas kõik lähiajal eesolevad visiidid välisriikidesse, vahendas BBC.

Ukraina tõi läinud nädalal alanud Vene pealetungi survel mitmest Harkivi oblasti külast oma väed välja, teatas Kiiev.

«Mõnes piirkonnas, Lukjantsi ja Vovtšanski ümbruses, on meie üksused vaenlase tule ja maavägede rünnaku tõttu ning meie teenistujate elude kaitsmiseks manööverdanud ja liikunud soodsamatele positsioonidele,» vahendas Ukraina armee.

Lukjantsi ja Vovtšanski küla asuvad Vene piiri lähedal ja on teineteisest umbes 30 kilomeetri kaugusel. Ukraina peastaabi teatel on olukord piirkonnas raske, kuid kaitsejõud «ei luba Vene okupantidel kanda kinnitada».

Kiiev on saatnud Vene pealetungi pidurdamiseks piirkonda lisajõude. Moskva alustas läinud nädalal Harkivi oblastis maismaapealetungi, samas kui Kiievil on raskusi relvastusega ja napib sõdureid.

Sõjaanalüütikute sõnul võib Moskva püüda sundida Ukrainat liigutama vägesid ära teistelt rinnetelt, sealhulgas strateegiliselt olulise Tšassiv Jari linna juurest Donetski oblastis, kus Vene väed on samuti edenenud.

«Kõige raskem on olukord hetkel Donetski ja Harkivi oblastis,» ütles president Volodõmõr Zelenskõi eile õhtul. AFP vahendas, et Zelenskõi tühistas oma visiidi Hispaaniasse, mis pidi toimuma selle nädala lõpus.

Zelenskõi pressiesindaja Sergii Nõkõforovi sõnul on ta saanud presidendilt ülesande tühistada kõik lähiajal eesolevad rahvusvahelised üritused. Ukraina president tahab keerulisel ajal olla oma riigis kohapeal. Kohtumisteks otsitakse uued ajad, viitas BBC.

Ukraina saatis Venemaa rünnakute alla jäänud Harkivi oblastisse lisajõude, teatas president Volodõmõr Zelenskõi kantselei samas.

«President kuulas ära kindralstaabi ülema Anatoli Bargõlevõtši raporti. Saadetakse lisaväed ja on reservid,» teatas kantselei.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles